Visie

Hartszaek weg

Het leven onbevangen op je af laten komen en daar vanuit je hart vrijuit op reageren, is het leven dat we willen. Zo leven is als in- en uitademen, je hoeft er niet over na te denken. Denken, voelen en doen zijn dan één; je leeft vanuit je hart. Dit geeft zelfvertrouwen en vertrouwen in de wereld om je heen en maken je tot ‘iemand uit een stuk’, je bent ‘echt’, ‘congruent’ in vaktaal. Het ervaren van vreugde, liefde, vrijheid en ‘relationeel verbonden zijn’ horen daarbij.

Je kan dingen hebben meegemaakt, waardoor je dit niet voelt. Negatieve gebeurtenissen in combinatie met jouw unieke karakter hebben bijvoorbeeld angst in je leven gebracht. Dat kan zich hebben vastgezet in je leven; het lijkt bij je te horen. Je bent je onbevangenheid kwijtgeraakt, je denken, voelen en doen zijn niet meer ‘een’. Je hebt moeite je hart te volgen en weet soms niet wat je met jezelf aan moet.

Hartszaek brengt jouw unieke situatie in beeld. Vervolgens willen we je vanuit een reëel zelfbeeld op weg helpen naar een leven met een ‘geheeld’ en ‘bevrijdt’ hart. Echtheid, onvoorwaardelijke liefde, relationele verbondenheid en acceptatie zijn essentiële elementen in dit proces. Christelijk geloof is onze identiteit. Als dat het jouwe niet is, is dat geen probleem.