Werkwijze

Hartszaek weg

We willen groeien naar het vrij en onbevangen vanuit je hart kunnen reageren op alles wat op je afkomt in het leven. In het begin van ons leven hebben we daar liefhebbende begeleiders voor nodig, het liefst een vader en een moeder. Door omstandigheden kunnen we die later, voor kortere of langere periode, ook nodig hebben; we noemen ze dan vaak therapeuten. Een therapeut (letterlijke betekenis is ‘dienaar’) is iemand die een tijdje met je oploopt. Therapie is je leven reëel onder ogen leren en durven zien, zonder allerlei verdedigingshoudingen, om van daaruit te gaan werken. Het karakter daarvan heeft meer van een ‘verlangen naar groei’ dan van een groei die ontstaat door disciplinering. Verlangen past bij de verandering van je hart en is meer dan een disciplinering van je denken. In tegenstelling tot ‘moeten’ zet ‘verlangen’ je op een vriendelijke manier in beweging.

Mijn bron? Professionele opleiding en vorming, jarenlange ervaring en de liefde van Jezus Christus

Kennismaken

Wilt u eerst kennismaken met mij en de manier van werken dan is het mogelijk om een kennismakingsgesprek af te spreken van 25 minuten. Dit is geheel vrijblijvend.

Begeleidingsplan

Als we met elkaar op weg gaan, wordt er een begeleidingsplan opgesteld. Dat is de basis van waaruit we gaan werken.

Aan de slag

Als het begeleidingsplan tot je hart spreekt, gaan we aan de slag! De gesprekken duren een uur en kunnen wekelijks maar ook om de week plaatsvinden.